Top

CATARATES CONGÈNITES PRINCIPAL CAUSA DE CEGUESA EN NENS

 

Les cataractes congènites són la principal causa de ceguesa entre la població infantil i es calcula que un de cada 4 mil nounats presenta aquest problema visual .

El diagnòstic i correcció d'aquest problema visual s'ha de realitzar durant els primers quatre mesos en el qual es te major possibilitat de tractar i evitar la pèrdua del sentit.

Es pot sospitar que hi ha algun problema en la visió amb el simple fet d'apagar la llum de l'habitació on es tingui al nounat i observar de forma detinguda els seus ulls, el normal, va dir, és detectar un reflex vermell, similar al que veu en algunes fotografies, en cas que la coloració sigui diferent, es pot sospitar d'alguna alteració.

Aquest tipus de cirurgia es considera d'urgència, ja que aquests petits perden l'oportunitat de recobrar la visió. Les cataractes congènites poden identificar-se des del moment del naixement pel pediatre a través d'un senzill examen.
Davant de qualsevol dubte el millor és demanar al metge de capçalera i ell mateix et derivarà a un oftalmòleg.

Aquest lloc web utilitza cookies pròpies i de tercers per a millorar els nostres serveis segons les seves preferències de navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí