Top

MALS HÀBITS DE PORTAR LENTS DE CONTACTE

 

Encara que en general és fàcil acostumar-se a portar lents de contacte, també és senzill caure en mals hàbits,.
Hem creat una llista dels errors més comuns i perquè no hauries de fer-ho.

DORMIR AMB LENTS DE CONTACTE

Tret que les teves lc hagin estat dissenyades per poder dormir amb elles (i indicades per l'òptic), t'has de treure les lc abans de ficar-te al llit. Les parpelles estan dissenyades per humitejar els ulls mentre dormim, alhora que es relaxen i es netegen de bacteris. Si tens les lc posades, aquestes absorbeixen l' humitat i, per tant, farà que tinguis els ulls secs al matí.
Si vols més informació sobre les lc d'ús perllongat, pregunta al teu òptic.

 REUTILITZAR EL LÍQUID  

Una vegada que has fet servir el líquid de les lc, S' ha de tirar.
Igual que no fas servir aigua bruta per rentar els plats, tampoc hauries de reutilitzar el líquid per lc de la nit anterior, que conté brutícia i bacteris. Fer servir les lc que no han estat netejades adequadament pot provocar una infecció

BANYAR-SE AMB LES LENTS DE CONTACTE

És important treure’s les lc abans de dutxar-se o banyar-se. Les lc estan dissenyades per retenir l' humitat i, per tant, a dins l'aigua atraparien tota l'aigua que poguessin. Però a l'aigua conté nombrosos organismes que poden ser nocius per als ulls, especialment si els exposes de manera perllongada. Això pot provocar molta incomoditat i fins i tot una infecció.

FER SERVIR LES LENTS DE CONTACTE MÉS TEMPS DE L'INDICAT 

Les lentilles tenen un temps limitat d'ús que no hauria de sobrepassar-se. Ja siguin lc diàries, setmanals o mensuals, fer-les servir més temps del suggerit pot reduir la quantitat d'humitat que poden proporcionar als ulls. Això pot induir la sequedat ocular i incrementar el risc d'una infecció ocular.
 

NETEJAR LES LENTS DE CONTACTE AMB SALIVA

Mai hauries de netejar les lentilles amb saliva. Encara que a primeres et sembli inofensiu, fer servir la teva boca per netejar les lentilles pot motivar que tot tipus de bacteris entrin als teus ulls tan aviat com te les posis de nou. De fet, es calcula que a la boca hi ha al voltant de 60.000 tipus de bacteris, molts dels quals poden provocar seriosos efectes en els teus ulls i la teva vista.

 

Aquest lloc web utilitza cookies pròpies i de tercers per a millorar els nostres serveis segons les seves preferències de navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí